Belastingzaken voor particulieren

Particulieren kunnen bij mij terecht voor allerlei belastingzaken. Bijvoorbeeld voor uw aangifte inkomstenbelasting (aangifte IB). Als u alle benodigde documenten in huis heeft, maakt u een afspraak met mij om de aangifte in orde te maken.

 

“Ik heb ziektekosten gemaakt…”

Bent u benieuwd of u in aanmerking komt voor een teruggave van belastinggeld? Zoals voor bezoeken aan de specialist of de kosten voor het onderhoud van uw gehoorapparaat? Indien gewenst kan ik dit voor u uitrekenen.

 

“Kan ik toeslag krijgen?”

Voor advies over toeslagen kunt u zeker ook bij mij terecht. Ik kan u helpen met het aanvragen of stopzetten van zorgtoeslag, huurtoeslag, kindgebonden budget en kinderopvangtoeslag.

 

Belangrijke data:

Is uw belastingaangifte (middels mij) vóór 1 april ingediend? Dan krijgt u vóór 1 juli bericht van de belastingdienst. U kunt contact met mij opnemen over uw aangifte als u 1 juli nog niets vernomen heeft, of als u denkt dat u in aanmerking komt voor teruggave.

Sinds 2015 kan er tot 1 mei aangifte gedaan worden. De regel blijft wel dat als uw aangifte vóór 1 april is ingestuurd, u vóór 1 juli bericht krijgt van de belastingdienst. Als uw aangifte tussen 1 april en 1 mei wordt ingestuurd, dan doet de belastingdienst haar best om zo snel als mogelijk een (voorlopige) aanslag op te leggen, of de eventuele teruggave uit te betalen.

 

Let op!

Uw belastingaangifte niet (of te laat) indienen resulteert in een verzuimboete. De boete is € 369 voor de volgende belastingen:

  • Inkomstenbelasting
  • Erfbelasting
  • Schenkbelasting

Boetes lopen op tot € 5.278 als u vaker verzuimt.

 

“Kunt u mijn aangifte even nakijken?”

Helaas, ik kijk geen aangiftes na die door uzelf of iemand anders zijn ingevuld. Betrouwbare aangiftes beginnen bij een goede administratie/boekhouding. Een aangifte ‘even snel nakijken’ is onbetrouwbaar en niet mijn manier van werken.