Toeslagen

 

Jolanda Slippens kan u adviseren en helpen met het aanvragen van toeslagen zoals zorgtoeslag, huurtoeslag en kinderopvangtoeslag.

 

Zorgtoeslag

Om zorgtoeslag te krijgen, moeten u en uw eventuele toeslagpartner in 2021 aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • U bent 18 jaar of ouder
  • U hebt een Nederlandse zorgverzekering
  • Uw inkomen is niet hoger dan € 31.138 (alleenstaand) of € 39.979 (samenwonend)
  • U hebt de Nederlandse nationaliteit of een geldige verblijfsvergunning
  • Uw vermogen is niet hoger dan € 118.479 (alleenstaand) of € 149.819 (samenwonend)

 

Voldoet u aan de voorwaarden, maar weet u niet hoe u de zorgtoeslag aan moet vragen? Ik kan u adviseren en helpen met de aanvraag.

 

Kindgebonden budget

Kindgebonden budget hoeft u meestal niet aan te vragen. U krijgt vanzelf bericht als u er volgens de belastingdienst recht op heeft. Krijgt u geen bericht terwijl u denkt dat u wel recht heeft op kindgebonden budget maar weet u niet hoe u dit aan moet vragen? Ik kan u adviseren en eventueel helpen met de aanvraag.

 

Huurtoeslag

Huurtoeslag is een bijdrage in de huurkosten. Woont u in een huurhuis? En heeft u, of hebben u en uw partner samen, op 1 januari 2021 minder vermogen dan € 31.340 (alleenstaand) of € 62.680 (samenwonend)? Dan krijgt u misschien huurtoeslag. Hoe hoog de toeslag is, is niet 1-2-3 te beantwoorden. Er is geen vaste inkomensgrens. Er wordt gekeken naar uw toetsingsinkomen.

 

Proefberekening
Wilt u weten of u met uw inkomen huurtoeslag kunt krijgen en hoeveel? Maak dan een proefberekening op de website van de belastingdienst. Indien gewenst kan ik u adviseren en helpen met de aanvraag van huurtoeslag.

 

Kinderopvangtoeslag

Gaan uw kinderen naar de kinderopvang? U kunt misschien kinderopvangtoeslag krijgen. Dit is een bijdrage in de kosten van kinderopvang. Indien gewenst kan ik u adviseren en helpen met de aanvraag van kinderopvangtoeslag.

 

Bezwaar op terugvordering toeslagen?

Ik krijg regelmatig vragen van cliënten over de berekening en/of terugvordering van bepaalde toeslagen. Het is niet fijn als blijkt dat u terug moet betalen, zeker niet omdat deze vorderingen vaak pas volgen na de definitieve aanslag inkomstenbelasting. De belastingdienst berekent de definitieve toeslagen namelijk aan de hand van de aangifte inkomstenbelasting.

 

Er is alleen bezwaar op te maken als:

  • U kunt aantonen dat de inkomens verkeerd zijn
  • U kunt aantonen dat u geen gezamenlijk huishouden heeft

 

Als u samen woont bent u altijd toeslagpartner en worden de gezamenlijke inkomens bij elkaar opgeteld voor de berekening van toeslagen. Dit geldt alleen niet voor uw eigen thuiswonende kinderen tot 27 jaar.

 

Meer informatie over toeslagen kunt u vinden op: www.belastingdienst.nl.

 

Wilt u advies of hulp met het aanvragen van toeslagen? Neem gerust contact op.