Werkwijze

 

Kennismakingsgesprek

Voordat ik uw boekhouding verzorg ga ik graag een keer (vrijblijvend) met u in gesprek over wat zowel uw als mijn wensen zijn. Ook adviseer ik u wat u kunt, of zou moeten doen, om problemen met de belastingdienst te voorkomen. Dit kennismakingsgesprek vindt plaats bij mij op kantoor of, indien gewenst, per telefoon.

Als ik uw boekhouding ga verzorgen, doe ik dat desgewenst per kwartaal of per maand. U dient er zelf zorg voor te dragen dat bonnen, facturen, bankafschriften e.d. op tijd bij mij aangeleverd worden.

 

Werkwijze aanleveren boekhouding

U kunt uw boekhouding opsturen, bij mij in de bus deponeren of u kunt de documenten aanleveren per mail.

 

Boekhouding opsturen of bij mij in de bus deponeren:
Vermeld duidelijk uw telefoonnummer, zodat ik u kan bereiken als ik vragen heb.

Boekhouding aanleveren per mail:
Als de bestanden te groot zijn om in één mail te kunnen verzenden, voorzie uw mails dan van een duidelijke nummering. Ik krijg ook graag uw telefoonnummer, zodat ik u snel kan bereiken als ik vragen heb.

Op kantoor langskomen:
Wilt u uw boekhouding komen brengen en deze van een toelichting voorzien? Maak hiervoor eerst een afspraak.

 

Hoe lang duurt de btw-aangifte?

De binnenkomst van de documenten is de volgorde waarin ik de aangiften van u en anderen af ga handelen. Afhankelijk van de hoeveelheid toegestuurde documenten en de manier van aanleveren, kan het langer duren dan u van mij gewend bent. Mijn streven is om aangiftes binnen 3 weken gereed te hebben.

Nadat ik de boekhouding heb ingevoerd, maak ik direct een btw-aangifte, welke ik ook naar de belastingdienst verstuur.

Indien u uw boekhouding per post heeft aangeleverd en uw btw-aangifte is ingestuurd, krijgt u uw boekhouding binnen een week per post van mij retour.

 

Jaarrekening en aangifte IB

In het tweede of derde kwartaal maak ik een jaarrekening, met daarbij uw aangifte inkomstenbelasting voor de belastingdienst.

 

Vanaf uw werkplek meekijken

Wanneer ik uw aangifte in wil sturen kan ik u bellen om de aangifte te bespreken. U kunt tegelijkertijd op uw eigen computer meekijken. Om op mijn scherm mee te kunnen kijken, hoeft u geen speciaal programma te installeren. Het enige wat u hoeft te doen is naar de website van Screenleap surfen. Bovenaan vult u de code in die u van mij hebt gekregen en vanaf dan kijkt u live mee op mijn beeldscherm. Alle data die ik met u deel via mijn beeldscherm wordt versleuteld. Er wordt geen data bewaard. De code is slechts eenmalig te gebruiken. U hoeft dus niet bang te zijn dat iemand anders meekijkt.

 

Kijk mee met Jolanda Slippens via Screenleap

 

Inloggen in uw account

Via accountancygemak kunt u, nadat ik u toestemming heb gegeven, inloggen in mijn programma om (nogmaals) te zien wat ik voor u heb gedaan.

 

“Kunt u mijn aangifte even nakijken?”

Helaas, ik kijk geen aangiftes na die door uzelf of iemand anders zijn ingevuld. Betrouwbare aangiftes beginnen bij een goede boekhouding. Een aangifte ‘even snel nakijken’ is onbetrouwbaar en niet mijn manier van werken.