Tarieven bedrijven

 

Jolanda Slippens berekent de tarieven voor bedrijven op uurbasis, zodat alleen in rekening wordt gebracht wat er daadwerkelijk aan werkzaamheden is verricht. Alle hieronder genoemde tarieven zijn exclusief 21% btw.

 

Mijn uurtarief ligt op € 62,50. Dit is tevens mijn starttarief. Indien ik meer werk heb dan één uur, factureer ik daarna per kwartier. Ik rond dus niet af op twee uren als ik anderhalf uur werk gehad heb aan uw boekhouding.

 

Tarieven btw-aangifte

Bent u beginnend ondernemer en levert u uw boekhouding aan op de manier zoals ik dat graag wil, dan heb ik hier gemiddeld per kwartaal één tot twee uur werk aan.

De BTW-aangifte kost dus gemiddeld € 62,50 tot € 125 per kwartaal voor een beginnend ondernemer.

 

Tarieven jaarrekening en aangifte inkomstenbelasting (IB)

Uw jaarrekening en aangifte IB worden ook berekend op basis van uurtarief. Gemiddeld heb ik aan het maken van een jaarrekening en de aangifte IB zes uur werk. Het maken va de jaarrekening en aangifte IB kost dus gemiddeld € 375 voor een beginnend ondernemer.

 

Totaal kosten per jaar

Bent u beginnend ondernemer met overzichtelijke invoerposten, dan heb ik hier gemiddeld tien uur werk aan per jaar:

  • Kwartaal 1 = € 62,50
  • Kwartaal 2 = € 62,50
  • Kwartaal 3 = € 62,50
  • Kwartaal 4 = € 62,50
  • Jaarrekening & aangifte IB = € 425

 

Totaal kost de boekhouding dus gemiddeld € 675 op jaarbasis voor een beginnend ondernemer.

Naarmate uw onderneming groter groeit en dus ook uw boekhouding, worden de kosten van uw boekhouding duurder vanwege meerwerk. Ik geef dit altijd van te voren bij u aan, zodat u niet voor onverwachte kosten komt te staan.

 

Eenmalige kosten

Het aanmaken van uw boekhouding kost eenmalig € 125.

 

Advies

Wanneer het nodig is geef ik u advies met betrekking tot de KOR. Tot een bepaalde omzet hoeft u namelijk geen btw aan de belastingdienst over te dragen.

Denkt u dat de kosten van een belastingconsulent te hoog zijn voor u? En gaat u proberen om de boekhouding en aangiftes zelf te verzorgen? Houd dan altijd in gedachten dat er fikse boetes staan op het foutief of te laat indienen van een bepaalde aangifte.

 

“Kunt u mijn aangifte even nakijken?”

Helaas, ik kijk geen aangiftes na die door uzelf of iemand anders zijn ingevuld. Betrouwbare aangiftes beginnen bij een goede administratie/boekhouding. Een aangifte ‘even snel nakijken’ is onbetrouwbaar en niet mijn manier van werken.

 

Kennismakings­gesprek

Denkt u dat u het fijn zou vinden als ik uw boekhouding verzorg? Dan ga ik graag een keer (vrijblijvend) met u in gesprek om uw wensen te bespreken en mijn werkwijze aan u toe te lichten. Een kennismakingsgesprek vindt plaats bij mij op kantoor of, indien gewenst, per telefoon. Neem contact op als u een kennismakingsafspraak wilt plannen.